Södertälje centrum kan få shortsförbud

Man som cyklar iklädd shorts

Redan till sommaren 2019 kan det bli förbjudet att besöka Södertälje centrum om du har shorts på dig. Detta är i alla fall ett förslag som nu diskuteras av Södertälje centrumförening.

Kortbyxornas vara eller inte vara i offentliga sammanhang har diskuterats i många år och allt fler verkar vara av åsikten att shorts inte hör hemma i köpcentrum, på restauranger eller på gågator.

Kan börja gälla 1 juli

I Södertälje finns nu ett förslag om att införa shortsförbud i hela centrum. Förbudet kan träda i kraft redan till sommaren, närmare bestämt första juli.

– Det stämmer att vi ser över möjligheterna till ett förbud mot kortbyxor i centrum. Om vi ska vända den negativa trenden med butiker som slår igen så måste vi förbättra stadskärnan. Och om vi kan garantera att alla besökare är välklädda som kommer det ge ett klart bättre intryck, säger Ibrahim Swagg, talesperson för Södertälje centrumförening.

Oklart vad som räknas som shorts

Ibrahim kan inte riktigt svara på när ett par byxor räknas som shorts och därmed inte längre är tillåtna att ha på sig i centrum.

”Vi har inte löst alla detaljer än.”

Ibrahim Swagg, Södertälje centrumförening

– Vi har inte löst alla detaljer än, men vi jobbar på det. Ett förslag är att förbjuda alla byxor som slutar ovanför knäna, ett annat att byxorna måste gå ner till minst halva vaden. Men vi räknar med att ha ett mer genomarbetat förlag färdigt senast i mitten av januari, säger Ibrahim Swagg.

Hur ska ni se till att shortsförbudet efterlevs?
– Det är också något vi håller på att diskutera nu. Vi har fört samtal med polisen, men de har inte visat något intresse av att vilja satsa pengar på patruller med uppgift att avvisa besökare iklädda shorts. Men vi kommer att skylta ordentligt på många platser, göra reklam i lokalpressen och TV och eventuellt hyra in väktare som får kontrollera längden på folks byxor, säger Ibrahim Swagg.

Inledningsvis bara på gågatan

I det aktuella förslaget vill centrumföreningen endast se ett shortsförbud på gågatan, men man öppnar för att förlänga förbudsområdet över tid. Målet är att hela centrumkärnan ska vara shortsfri.

Kommer förbudet även att gälla kjolar?
– Njae, det tror jag inte. Kvinnor är bättre på att ta hand om sina ben. De rakar eller vaxar och använder brun utan sol. Då anser vi att det är okej att visa upp dem, berättar Ibrahim Swagg.

Om Bo Godner 70 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.

46
Leave a Reply

avatar
26 Kommentarstrådar
20 Trådsvar
0 Följare
 
Kommentar med flest reaktioner
Hetaste kommantaren
40 Skribenter
Kommunist NilsHejhejBo GodnerÅkeMatti Senaste skribenterna
  Prenumerera  
Notifiera om
Bettan
Gäst
Bettan

Detta måste vara ett tidigt aprilskämt! Och kommentaren om att kvinnor rakar benen och använder brun utan sol. Så en man i shorts och bruna, rakade ben, får han gå i centrum? Tur vi har förnuftig polis som inte ställer upp på detta.

Danne
Gäst
Danne

Bettan..läs OM sidan innan du kommenterar…eller slå upp ordet ironi.

Nisse
Gäst
Nisse

Idioti fattar de väl att alla drar till skärholmen eller andra ställen. Då får de slå igen hela stan.

Stefan
Gäst
Stefan

Ha ha ha…. Vad är det du inte förstår av ”100% satir”?

Pelle
Gäst
Pelle

Det här måste vara fakenews
Eller är vi i Bagdad ?

Leena
Gäst
Leena

Förbjud muslimernas långa kåpor och huvudbonader istället, mycket bättre!!!

Annika
Gäst
Annika

Jag hoppas att detta är ett skämt!!!! För jag blir på riktigt arg när jag läser detta! Bland det sjukaste jag läst på länge. Snacka om att centrum kommer totalt dö då! Ingen som kommer åka dit om man inte ens får klä sig som man vill.
Ganska självklart att poliserna inte vill avsätta resurser för att avhysa folk med shorts. Dom har nog lite viktigare saker att lägga sina resurser på!

Jenny
Gäst
Jenny

Hört talas om det svenska ordet satir?

Sven-Gunnar Holgersson
Gäst
Sven-Gunnar Holgersson

Men sådan satir som slår åt vänster är ju inte vanligt! Jag förstår folk som tror att det är sant, för i det här pajaslandet kan man vänta sej vad som helst!

Kalle
Gäst

Om man inte får ha shorts på sig i centrum.

Bara att ta av sig dom då.
Eller glida runt i spreds ist.

Emma
Gäst
Emma

Det här var de sjukaste jag läst på länge, vem fan är pajasen som blir intervjuad. Så man ska inte kunna cykla eller gå genom centrum i vad man vill? För i helvete min lägenhet ligger där, hahah. Ah herregud, vart tar Södertälje vägen? Vem fan har ens brytt sig om vad folk har på sig? Den där staden är ändå skit på många sätt med allt som händer, fokusera på det istället för kläder! Ska ni ha klädpoliser runt om eller ska ni sätta upp skyltar, vart ska gränsen gå? Hahha Sjukaste svaret också: Kvinnor är bättre på att… Läs mer »

Jenny
Gäst
Jenny

Satir, satir och ännu mer satir.

Knickedick Olle
Gäst
Knickedick Olle

Vad tjänar kommunist jenny på att sprida ordet satir när det inte är satir? Är du rädd att dina 7 yrhönskommunistpartier ska tappa anhängare?

Petra
Gäst
Petra

Det är december men det måste vara ett aprilskämt!

Susanne
Gäst
Susanne

Då får jag väl handla någonannanstans!
Det här förslaget är ju så dumt så klockorna stannar.
Tänk om vi får en sommar till som den vi precis haft
Att man skall påklädd upptill det köper jag rakt av!

Ivan
Gäst
Ivan

Är verkligen folk i Sverige så här dumma och lättlurade? Alla i skolan får ju lära sig om källkritik och verktygen att granska finns till hands gratis.

Läs ”författarens” motto -tro inte på allt du läser.

Googla Ibrahim Swagg. Finns ingen sådan person i Sverige och verkligen inte i Södertäljes centrumförening. Sedan kan man ju ganska enkelt förstå att något inte står rätt till när man börjar prata om välvårdade bruna ben. Jisses alltså…

Billy starksson
Gäst
Billy starksson

Sitt inte och ljug. Jag jobbar med Ibrahim. Du borde gå och snorta lite koks.

lasse
Gäst
lasse

100 % satir!! kan väl inte bli tydligare!!

Stefan
Gäst
Stefan

Inte tillräckligt – tydligen.

Isabel
Gäst
Isabel

Det roligaste är inte artiklarna, utan kommentarerna från dem som tar artiklarna på allvar. 😀

Sonja
Gäst
Sonja

så otroligt löjligt av Södertälje!
jag kommer minsann gå i shorts vart jag vill eller ska man få böter 🤣😂

Kommunist Nils
Gäst
Kommunist Nils

Ja du får böter

Niclas
Gäst
Niclas

😂🤣😂 bäst o ta på sig shortsen o se hur många böter man hinner och få innan man döms till fängelse👀🤣🤣🤣

Conny
Gäst
Conny

Vem informerar Lamotte och Janouch??? Alltså detta måste bli känt. Luciatåg en de skiter jag i men vill bära shorts..

Stefan
Gäst
Stefan

Oj oj oj…. Kanske någon ska förklara ordet ”satir” för dig…

Rickard Swagg
Gäst
Rickard Swagg

Låter fantastiskt. Tänker flytta till Södertälje omedelbart om detta klubbas igenom.

Ove Wallin
Gäst
Ove Wallin

Ska kjol också förbjudas?
😆😆😆

Jens Hörnicke
Gäst
Jens Hörnicke

Här ser vi återigen att mitt påstående att ca 73% av Svenska befolkningen är ”dumma till mycket dumma !

bent nørgaard
Gäst
bent nørgaard

Broen til Danmark stænges!!!

Kristoffer
Gäst
Kristoffer

Detta måste vara ett skämt. Min sambo går runt i shorts och ”hon” rakar inte sina ben direkt. Snacka om ren diskriminering Södertälje.

Rolf Brunhålsson
Gäst

Det här är för jävligt! Dessa satans invandrare till att förstöra allt. Först fick man inte klä ut sig till pepparkaksgubbe, nu inga shorts, vad kommer näst? Krav på att alla ska konvertera till islam? Nej, fy skäms på er!

Rolf Hansson
Gäst
Rolf Hansson

Din satans svenne! om du läser längst upp på sidan står det 100% Satir.

Satir är en litterär uttrycksform, vars syfte är att förlöjliga eller håna någon eller något, ofta på ett ”elegant och träffande sätt”

Tack på förhand din okunnige jävel

MH
Gäst
MH

Är detta pga invandrare så att våltäkterna skulle minskas om man måste täcka vissa delar? Härregud vad sjukt, varför inte svarta sopsäckkar på samma gång??
Tycker synd om sverige 😢

Olle
Gäst
Olle

Bara namnet Ibrahim zwagg borde få er att vädra satir

Benny
Gäst
Benny

Va tusan förbjud då tjejer kvinnor gå med korta kjolar och Shorts det handlar inte om kläder för att få besökare till ett centrum brahim Swagg borde göra sällskap med moderaternas partiledare dom är lika korkade båda två
*ler* Varför inte beodra varma vinter kläder när man går in i centrum*ler*
brahim Swagg och Trumph borde gå till en hjärnkirurg även moderaternas parti ledare och operera in en råttas hjärna som är smartare än dessa personer

M
Gäst
M

Kommentarerna var mycket roligare att läsa än texten. Har nu läst alla. Det är skrämmande att se hur mycket korkatfolk det finns, och hur är det möjligt att inte förstå att detta är satir?
Men med det sagt, om du har en världsbild där detta kan vara dagens sanning, hur i hela friden menar du att det du tror dig ”veta” om Trump är sant? Sanningen är nog snarare raka motsatsen.

Jerka
Gäst
Jerka

Namnet på representanten för ”Södertälje centrumförening”, det säger väl allt?

”Satir”? Knappast, den benämningen brukar användas när man för sent insett att ett förslag snedtänt…

T W
Gäst
T W

Din kommentar om satir funkar inte så bra då hela sidan är en satir sida och det tas upp högst upp på sidan.

Så det var inte direkt något som slog fel, utöver att folk inte kunde läsa klart.

Lena Andersson
Gäst

Vad går vi åt förr håll, förmyndaresamhället igen, vem fan bestämmer vad jag har på mig löjligaste jag hört. Ej heller få njuta av en cigg, fottsätt bestämma ska ni få se vad detta lrder till varken minskar rökning eller shortsförbud. Finns zet ej större problem ta tag i jaga ej oss som zköter oss. Tjejen mwd shorts och en härlig kopp kaffe med en cigarett, kommer aldrig bry mig kan både få böter i fängelse. Jaga mördare o väldtäktsmän, gå förfan ej bestän vad golk HAR på sig Å förbannd

Ben-Hur
Gäst
Ben-Hur

Av vilken jävla anledning skulle man förstå att detta är ironi, eller ett skämt? I dessa tider är det absolut inte någon som skulle bli förvånad om det kommer såna propåer i t ex Södertälje ellr i Malmö!

Matti
Gäst
Matti

Fattar ärligt talat inte satiren, vad/vem är det riktat mot och av vilken anledning?

Åke
Gäst
Åke

Satir är en mycket svår konstart. I detta fall har man misslyckats totalt. Om man som skribent inte förstår eller kan. Då ska denna absolut avstå sin artikel.

Hejhej
Gäst
Hejhej

Förstår ingen att detta är ett skämt?lol