Här är Telge energis tips för att minska elkostnaderna

En elmätare ligger ovanpå en 20-kronorssedel
En elmätare ligger ovanpå en 20-kronorssedel

I takt med att elpriserna blir allt högre vill Södertäljes kommunala elbolag Telge energi tipsa sina kunder om hur de enkelt kan minska sin elförbrukning och därmed sina kostnader.

Till helgen startar en stor marknadsföringskampanj från Telge energi, där de lista 25 olika sätt att spara el på. Södertäljenyheter har fått ta del av några av punkterna på listan.

Gå på toa utan att tända lampan i badrummet

I dag tar allt fler med sig sin telefon när det är dags att besöka toaletten. Och eftersom skärmarna lyser så brukar detta ge ett tillräckligt starkt ljus för att du ska kunna se vad du gör i badrummet, även med lampan släckt. Och om det ändå känns för mörkt inne på toan så tipsar Telge energi om att starta telefonens ficklampa.

Ha ugnsluckan öppen på glänt

Du som har direktverkande elelement kan stänga av dem och därmed spara stora pengar. För att istället hålla värmen hemma rekommenderar Telge energi att vi klär oss varmt, till exempel genom att ha på vinterjackan inomhus.

Ett annat sätt att få varmt hemma är att låta ugnsluckan stå på glänt. Då kommer en stor del av ugnsvärmen sprida sig i köket och resten av bostaden när du använder ugnen till att baka eller laga mat. Dessutom menar Telge energi att detta gör att det doftar gott ifrån maten i hela bostaden.

Beställ hämtmat och diska mindre

Några av de största energitjuvarna finns i köket. Ugnen, spisen och diskmaskinen är exempel på stora energislukare. Därför rekommenderas du att använda dessa så lite som möjligt.

Ett sätt att slippa värma din mat är att köpa hämtmat eller äta ute på restaurang. Då kan du dessutom slippa en stor del av disken. Telge energi tipsar om att beställa varm mat, så att du håller värmen bättre hemma.

Gå ut när det regnar

Ett sista tips från Telge energi är att duscha mindre och köra tvättmaskinen mer sällan. Men hur ska vi då hålla oss och våra kläder rena och fräscha? Jo, ett sätt är att undvika att svettas eller anstränga oss. Ett annat tips är att passa på att gå ut när det regnar. Ju mer regn desto bättre, för då blir både du och dina kläder avsköljda, menar Telge energi.

Har du några tips på hur vi kan minska vår elförbrukning? Lämna en kommentar!

Om Bo Godner 82 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jompa
Jompa
10 månader sedan

Södertäljenyheter här måste ni gjort ett misstag och blandat ihop olika nyheter/rapporteringar för inte har jag då hört talas som att spisen ska eller kan användas som element!!!!

Redigerades senast 10 månader sedan av Jompa