Telge Återvinning lanserar den röda påsen

Röd påse för använda blöjor. Foto: Telge Återvinning.

Södertäljebor är vana vid att slänga allt matavfall i den gröna påsen. Nu fortsätter Telge Återvinning att lansera påsar i fler färger. Tidigare i vår presenterades den lila påsen och nu släpper de en röd. I den röda påsen ska Södertäljeborna slänga blöjor.

Under en presskonferens på tisdagsförmiddagen presenterade Telge Återvinning sina röda påsar. Materialet påminner om de etablerade gröna påsarna, men i de röda påsarna ska vi inte slänga matavfall. Istället är detta en påse för använda blöjor. Jens Stoltenborg, presschef för Telge Återvinning, berättat mer.

– Vi har letat efter en plastpåse som är mjuk och smidig, men samtidigt stark, miljövänlig och inte släpper ifrån sig lukter. Nu har vi hittat en sådan, säger Jens Stoltenborg.

Varför ska blöjor slängas i en egen påse?
– Det har efterfrågats en sådan påse bland våra medarbetare. Blöjor har ju en tendens att lukta ganska mycket, särskilt efter ett antal dagar i en påse. Genom att introducera en röd påse för blöjor kan vår personal se på avstånd vilka påsar som innehåller blöjor och därför kan vara starkt illaluktande, säger Jens Stoltenborg.

Har testats på äldreboenden och förskolor

Under sommaren har de röda påsarna testats på ett antal förskolor och några äldreboenden i kommunen. Och det var varit idel positiva kommentarer om de nya påsarna. Enligt Jens Stoltenborg har de anställda på en förskola nästan jublat.

Jens Stoltenberg berättar att påsarna börjar skickas ut till kommunen hushåll under september.

– Det kan ta några veckor innan alla har hunnit få en rulle. Men om du inte har fått några påsar i mitten av oktober vill vi att du hör av dig till oss, hälsar Jens Stoltenborg.

Vad ska man göra med sin rulle om man inte har blöjor hemma?
– Det är väl upp till fastighetsägaren. Man kan spara påsarna tills det kommer ett litet barn på besök, eller så kan man kanske lägga ut rullen till försäljning i någon köp- och säljgrupp på Facebook, säger Jens Stoltenborg.

Om Bo Godner 82 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer