Telge energi öppnar solcellsdrivet solarium

Kommunägda bolaget Telge energi meddelar på måndagsmorgonen att man ska öppna ”världens första klimatsmarta solariecenter”. Det lokala el-bolaget fokuserar sedan 11 år enbart på förnybara energikällor och kommer därför att driva solariet enbart med solceller.

Solariecentret har fått namnet Telge Sol och kommer att öppna i Stadiums gamla lokaler centralt på gågatan i Södertälje centrum. Solariet är öppet för alla och man kan betala med kontanter, Swish eller via den populära betaltjänsten WyWallet.

Telge energi beskriver satsningen som hållbar, modern och genusmedveten:

”Alla solariemaskiner drivs till 100 % av solenergi. På så sätt kan man verkligen säga att man solar.”, står det i pressmeddelandet.

Endast öppet soliga dagar

En nackdel med denna energilösning är att solariet endast kommer kunna hålla öppet under varma och soliga dagar. Men Telge energi ser över möjligheterna att installera ett diselaggregat som kan driva solariet när solen inte är framme.

Telge Sol har fått en slogan som är ”Sola dina hudceller med energi från våra solceller”. Solariet väntas öppna i mitten av juni.

Om Bo Godner 82 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer