Information

Södertäljenyheter rapporterar om Södertälje och ger dig artiklar som du inte hittar någon annanstans, med fokus på alternativa sanningar. Sidan startades i februari 2018. Allt innehåll är satir och skrivet med glimten i ögat för Södertälje.

Vi vill sprida glädje och humor till alla som har någon koppling till Södertälje. Det finns så mycket nyhetsrapportering som skapar oro och detta vill vi balansera med Södertäljenyheter.

Experiment om källkritik

Samtidigt är denna webbplats lite av ett experiment, för att se hur duktiga människor är på källkritik. Och trots att det står att allt innehåll är satir så verkar det som att många läsare missar detta och reagerar som att nyheterna här är på riktigt. Det finns med andra ord ett stort behov av fortbildning om källkritik i Sverige.

Tipsa oss

Har du tips på vad vi borde skriva om? Hör av dig till tips@sodertaljenyheter.se.

Södertäljenyheter i riktig media

I mitten av december 2018 blev denna webbplats omnämnd i lokala medier, efter att en av våra satirnyheter fått stor spridning i sociala medier. Det var artikeln om ett påstått shortsförbud i Södertälje centrum som fick tusentals att besöka oss.

Det dröjde inte länge innan Länstidningen i Södertälje och SVT Södertälje publicerade artiklar om detta, efter att Södertälje centrumförening besvarat satirartikeln (på ett mycket bra sätt dessutom). SVT Södertälje nämnde även nyheten i sin lokala nyhetssändning vid ett tillfälle.