Eurovision Song contest 2024 blir i Scaniarinken om Södertälje kommun får bestämma

Kommer Eurovision Song contest 2024 att sändas från Scaniarinken i Södertälje? Det vill i alla Södertälje kommun, som nu ska uppvakta SVT med löfte om att vara ett prisvärt alternativ.

Loreen och det svenska bidraget gjorde stor succé i årets upplaga av Eurovision Song contest. Det blev seger och Loreen blev historisk som första kvinna att vinna tävlingen två gånger.

I och med segern är det Sverige som anordnar finalen i Eurovision Song contest 2024. Nu är frågan vilken arena som ska användas? Många spekulerar i att Friends arena eller Tele2 arena är de självklara valen, men Södertälje kommun hoppas att SVT ska välja att lägga hela finalcirkusen i Södertälje. Närmare bestämt i Scaniarinken.

Konserter och TV-program har redan spelats in här

Kristoffer Björkman är Södertälje kommuns samordnare för evenemang, nöje och kultur. Han berättar varför kommunen vill ha hit Eurovision.

– Scaniarinken är Södertäljes största, bästa och finaste arena och vi vet att den funkar bra till andra evenemang. TV4-programmet Talang har spelats in här och det har varit flera konserter i Scaniarinken. Och vad är Eurovision om inte en enda stor konsert?

Men är Scaniarinken verkligen tillräckligt stor för ett sådant evenemang?
– Det går in ett antal tusen personer och vi har dessutom både loger, en food court och flera restauranger. Dessutom följer ju de flesta evenemanget via TV och då spelar ju storleken på arenan mindre roll, säger Kristoffer Björkman.

Nära flygplatser och gott om hotellrum

Vad gäller Södertälje som plats för Eurovision så lyfter Kristian Björkman upp närheten till Stockholm och flera flygplatser. Han menar även att Södertälje snart kommer har gott om hotellrum och att det finns goda parkeringsmöjligheter vid Scaniarinken.

– Dessutom kan vi hyra ut Scaniarinken till ett bra pris. Nu när SVT ska spara 100 miljoner så kommer vi försöka lyfta fram Scaniarinken som ett prisvärt alternativ. Prisvärt, men också ett fulldugligt alternativ till de större arenorna i landet, säger Kristian Björkman.

Kan tänka sig semifinalerna också

I första hand vill Södertälje kommun att både semifinaler, genrep och själva finalen hamnar i Scaniarinken, men Krister Björkman lyfter även fram att dela upp de olika deltävlingarna i olika arenor.

– Vi kan tänka oss att i alla fall semifinalerna blir här i Scaniarinken, om SVT vill ha en större arena till finalen. Vi är flexibla och öppna för förslag. Jag känner mig ganska säker på att minst en deltävling kommer bli i Södertälje, men vi hoppas såklart att alla tävlingar hamnar här!

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin
Martin
10 månader sedan

Nu får Boel Godner (S) ligga i o få detta att gå i lås och kanske valresultatet 2026 kan få bättre siffror med denna oerhörda idé.