Kringeldans ska ge Södertälje bättre rykte

Den nya dansen Crazy kringle ska ge Södertälje bättre rykte
Den nya dansen Crazy kringle ska ge Södertälje bättre rykte

2018 var året då danssteget flossa tog världen med storm och fick tusentals barn att röra på sig. Denna succé vill Södertälje turistbyrå också uppnå med en alldeles egen dans.

Kycklingdansen, flossa och moonwalk är tre världskända danssteg. Och om allt går som turistbyrån vill så kommer du och miljoner andra människor snart även att känna till Södertäljes egna dans – Crazy kringle.

Framtagen av ungdomar på JAM och Tajen

Den nya dansen har tagits fram av lokala JAM Dance studio i samarbete med Brunnsängs centrums ungdomsgård Tajen. Södertälje turistbyrå är uppdragsgivare. Vi har pratat med Bossanova ”Bugg” Charleston, som är VD för turistbyrån.

– Detta kan bli hur stort som helst och kommer verkligen att sätta Södertälje på kartan, säger Bossanova Charleston.

Hon beskriver den nya dansen som en blandning av Jazzdans, Tango och vals med inslag av breakdance. Planen är att Crazy kringle ska göra Södertälje känt för något nytt och positivt.

Animerad alien visar dansen

Ett sätt som Södertälje turistbyrå hoppas ska göra den nya dansen viral är ett animerat klipp där en utomjording vid namn Alien dansar Crazy kringle. Här är det första klippet i en planerad serie om 40 videor:

Vill hamna i Guinness rekordbok

Nu arbetar Södertälje turistbyrå även med att få in dansen i Guinness rekordbok. Man planerar att lära ut Crazy kringle till alla Södertäljes lågstadieelever under våren, för därefter att anordna en stor danstävling på Stora torget i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni 2019.

– Det kommer bli en riktig folkfest, något man kommer prata om i många år. Antagligen kommer TV att livesända och dansen kommer garanterat att finnas överallt i alla tänkbara sociala medier, säger Bossanova Charleston.

Är det en barndans?
– Det är en dans för alla, oavsett ålder. Vi testade dansen på ett av Södertäljes äldreboenden och även de rullstolsburna boenden verkade uppskatta Crazy kringle, säger Bossanova Charleston.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Oscar W
Oscar W
1 år sedan

Gammeldans med inslag av schottis borde övervägas som ett alternativ vid sidan om till Crazy kringle, tänk vilket uppsving för Torekällberget och den numera rivna gamla flickskolan.