Ultramodern könskonst gästar Stora torget i Södertälje

Konstnären Fiffi står framför en graffitivägg
Konstnären Fiffi Stång framför sin utställning

I november kan du ta del av utställningen Det väldiga könet på torget i Södertälje centrum. Du kan även vara med och måla av ditt kön.

Efter flera år av pandemi vill centrumföreningen, som numera heter Södertälje city, liva upp Södertäljes centrum. Därför har man nu beställt in en konstutställning som vill få oss att se på varandras kön med nya ögon.

Det är konstnären Fiffi Stång som står bakom utställningen, som tidigare visats i Milano, Paris, Las vegas och Sveg. Många av verken görs med en speciell graffitistil, som Fiffi har utvecklat helt själv.

Konststilen kallas grafitti

– Alla har ju hört talas om graffiti, men vi har utvecklat en ny stil som handlar om att klottra kön. Den har vi döpt till grafitti, berättar Fiffi Stång.

En hundratal verk på olika kön kommer visas upp på stora torget och delar av gågatan, under perioden 4-27 november 2022. Då kan besökare även bidra genom att måla egna kön.

– Vi uppmanar alla som vill att vara med och prova på att måla grafitti. Men av GDPR-skäl får man bara måla av sitt eget kön, säger Fiffi Stång.

Utställningen Det väldiga könet är en del av Fiffi Stångs konstprojekt Mina fäders säd, som pågått sedan 2017.

Àljóša Lâgümdžíjá är VD för Södertälje city. Han är väldigt exalterad inför utställningen.

– Det kommer bli fantastiskt, jag ser verkligen framför mig att detta blir en snackis. Och att Södertäljeborna själva får vara med och skapa konst kommer ju bli hur häftigt som helst, berättar Âljòsà.

Kommer du också måla av ditt kön?
– Haha, det får vi se! Jag är ingen duktig konstnär, så jag vet inte om jag kan göra mitt kön rättvisa, säger Aljô`sá.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer