Ragnhildsborgsbacken får nerfart för rullskidor

Minskade snömängder har lett till kortare skidsäsong i stora delar av Sverige. i Södertälje tar man nu till åtgärder för att det ska gå bra att åka skidor även utan snö.

Den är inte särskilt lång, bred eller brant. Men Södertälje har ändå en alldeles egen skidbacke – Ragnhildsborgsbacken. Och nu satsar den ideella föreningen Ragnhildsbackes glidarvänner 450 000 kronor på att anlägga en nerfart för rullskidor. Föreningens ordförande, Gunde Wiberg, är mycket entusiastisk.

– De senaste åren har vi sett hur skidsäsongen antingen har blivit kortare och kortare eller börjat allt senare på vintern. Men det finns ju faktiskt skidor som funkar utan snö och nu ska vi se till att de får en egen nerfart i Södertäljes bästa skidbacke, säger Gunde Wiberg.

Kan vara klar i februari

Den nya nerfarten kommer att anläggas längst till vänster i backen (sett nerifrån) och man räknar med att komma igång med byggnationen i mellandagarna.

– Om allt går som planerat så har vi den nya nerfarten igång till mitten av februari, berättar Gunde Wiberg.

Uthyrning och kurser för pensionärer

Föreningen hoppas få igen en del av sina investerade pengar genom uthyrning av rullskidor, hjälmar och suspensoarer. Man planerar även att öppna ett café och anordna skidskola på rullskidor för pensionärer.

– Vi har många planer och drömmar, men vi tar det ett steg i taget. Kanske kan vi ha ett rullande luciatåg i backen nästa år, eller kanske en vigsel på rullskidor, säger Gunde Wiberg.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer