Fotbollsklubbarna Assyriska och Syrianska går ihop

Efter de senaste årens allt sämre resultat väljer nu fotbollsklubbarna FC Syrianska och Assyriska FF att gå ihop till en förening.

Södertäljes fotbollslag verkar blir bara sämre och sämre. De går back, trillar ur serie efter serie och har ingen som helst framtidstro just nu. Något behöver göras. Och därför slås de två fotbollsklubbarna ihop.

Ibrahim Badrum Borste är presstalesperson för den nya klubben. Hon säger att det inte är rimligt att Södertälje ska ha mer än ett elitfotbollslag. Därför är det naturliga förslaget att slå ihop FC Syrianska med Assyriska FF.

Nya klubben får gemensamt namn

– Det har funnits, och finns till viss del fortfarande, motsättningar mellan klubbarna och mycket prestige i lagnamnen. Det är alltså viktigt att sammanslagningen görs på rätt sätt. Vi har fokuserat mycket på att ta fram ett klubbnamn som alla supportrar kan vara nöjda med, säger Ibrahim Badrum Borste.

Det nya klubbnamnet är FC Assyrianska FF. På så sätt kombineras namnen från båda klubbarn på ett rättvist sätt, samtidigt som det nya namnet är både snyggt och enkelt att uttala. Det märks att Ibrahim Badrum Borste är stolt över namnet.

– Assyrianska är både ett fyndigt och värdigt namn för en Södertäljeklubb. Jag tror inte att vi hade kunnat komma på ett bättre namn än det, säger Ibrahim Badrum Borste.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer