Södertäljebo hade ko i sin lägenhet

En kvinna i Bårsta hade en ko boendes i sin lägenhet i fyra månader. Efter flera klagomål från grannar greps kvinnan under torsdagen.

Redan i mitten av maj inkom de första klagomålen från kvinnans grannar. Hyresvärden emottog information om stampande ljud, starka lukter och konstiga råmanden från kvinnans lägenhet. Ändå skulle det dröja till 9 juli innan klagomålen ledde till en polisinsats.

Södertäljepolisen blev mycket förvånad när de bröt upp dörren till kvinnans lägenhet och fann en ko mitt i vardagsrummet. Lägenhetsinnehavaren hade byggt upp en sektion av rummet med halm, höbalar och en vattencistern.

Bor på fjärde våningen

Kvinnan, som bor på fjärde våningen, berättade i polisförhör att hon först tänkte skicka upp kon i hissen, men det lyckades hon inte med. Då fick hon istället locka kon uppför trapporna genom att mata den med hö. Det tog henne fyra timmar en natt i början på maj att till slut få in kon i lägenheten.

Polisen vill inte kommentera varför kvinnan ville ha en ko i sin lägenhet, eller hur och var hon fick tag på den. Men källor till Södertäljenyheter menar att kvinnan alltid varit intresserad av djur och på senare år blivit all mer intresserad av äta närodlat.

Kvinnan bodde själv i sin lägenhet och enligt hennes grannar verkade hon allt mer ensam och berättade ofta att hon saknade någon varm och mjuk att dela sitt liv med.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer