Vitvarureparatör från Södertälje stäms av Disney

Walles vitvaror stäms av Disney för varumärkesintrång

Södertäljeföretaget Walles vitvaror, som reparerar och säljer vitvaror, har stämts av Disney, som menar att deras namn är för likt namnet på filmkaraktären Wall-e.

I ICA Lindbloms gamla lokal vid Östertälje station finns sedan fyra år tillbaka ett litet vitvaruföretag som heter Walles vitvaror. De reparerar och säljer begagnade tvättmaskiner, kylskåp och andra vitvaror. Men företagets namn har nu uppmärksammats av ingen mindre än Disney, som har valt att stämma dem för varumärkesintrång.

– Visst skulle kan kunna se en likhet mellan Walles och Wall-e, men det uttalas ju helt olika. Och det är inte som att vi säljer robotar, säger Walle Wallén, grundare av vitvaruföretaget.

Hittades via Google

Hur Disney har fått upp ögonen för hans företag vet inte Walle, men han misstänker att de kan ha googlat på olika karaktärers namn för att se vad som dyker upp.

– Så hade jag gjort, jag googlar mycket. Men det känns olustigt, säger Walle Wallén.

I sin stämningsansökan meddelar Disney att de vill ha 40 000 miljarder kronor av Walle, på grund av varumärkesintrång. Men detta är inte en summa som Walle är beredd att betala.

– Nej, jag varken kan eller vill betala så mycket pengar. Men jag har svarat dem att vi säkert kan komma överens. Till exempel kan jag åka över till USA och reparera några av deras vitvaror. Det är ändå värt en hel del, säger Walle.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer