Södertälje blir nästa värdstad för EM i bodybuilding

Hösten 2019 kommer Södertälje fyllas med europeiska bodybuilders
Hösten 2019 kommer Södertälje att fyllas med europeiska bodybuilders.

Nu står det klart att Södertälje blir nästa stad att anordna den mycket prestigefyllda tävlingen EM i bodybuilding. I oktober 2019 kommer stan att fyllas med vältränade och inoljade européer.

Kampen om att få anordna tävlingen stod mellan Zagreb, Madrid, Katowice och Södertälje. Och till många svenskars glädje var det alltså Södertälje som tog hem segern.

I den officiella ansökan nämns lokaler som Täljehallen, Södertäljemässan, Scaniarinken och Pershagens IP som de anläggningar där tävlingarna kommer att anordnas.

En Södertäljebo får vara med och tävla

Eftersom att Södertälje är värdstad kommer en Södertäljebo få ett wildcard till tävlingen. Därför kommer man inom kort att hålla ansökningar. Uttagningarna kommer att hållas på Tallhöjdens äldreboende i mitten av januari. Både män och kvinnor är välkomna till uttagningen.

På den officiella webbsidan för EM-tävlingarna kan man läsa att det inte finns något ålderskrav på deltagarna. De enda krav som finns är att man inte brukar dopingklassade medel, man ska inte ha några medfödda hjärtfel och man får inte vara allergisk mot brun utan sol. B-körkort är inte nödvändigt, men meriterande.

Inleds med skönhetstävling

Enligt traditionen inleds alla EM-turneringar med en skönhetstävling på ett centralt beläget torg. I Södertäljes fall kan vi vänta oss att denna tävling kommer att ta plats på Stora torget.

Det är sedan Södertäljebornas uppgift att rösta fram vinnarna i skönhetstävlingen. Röstningen kommer att ske via en app med koppling till BankID och Swish.

Ryssland och Polen har vunnit mest

EM i bodybuilding genomförs vart fjärde år. Senast var man i Pamplona och året innan i Sydney. De flesta segrarna på herrsidan innehas av Ryssland, Litauen och Qatar. På damsidan är det Polen, Frankrike och Chile som har tagit flest medaljer av de europeiska länderna.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer