Arne somnade på tåget – vaknade i Stuvsta

Arne somnade på tåget och vaknade först i Stuvsta.
Arne somnade på tåget och vaknade först i Stuvsta. Bild: Privat och Pixabay - montage.

Den vanliga resan med pendeltåget till Södertälje slutade i panik för Arne, 67, när han somnade. Han vaknade inte förrän tåget hade vänt och hunnit hela vägen till Stuvsta.

Det låter som något hämtat från en skräckfilm, men för Arne är det en traumatisk och verklig upplevelse. I onsdags hade han besökt Stockholm för att handla julklappar till barnen.

– Jag hade kassar fyllda med paket. TV-spel, pokémon, målarböcker och gosedjur. Det var presenter värda över 1 500 kronor, berättar Arne.

Somnade på tåget hem

Efter en lyckad shoppingupplevelse satte han sig på pendeltåget mot Södertälje. Men då hände det som inte får hända – han somnade.

– Jag sov säkert från Flemingsbergs station, kanske redan från Huddinge. Och när tåget kom fram till Södertälje centrum, där jag skulle gå av, var det ingen som väckte mig, säger Arne.

Istället satt han kvar på tåget, sovandes, när dörrarna stängdes igen och pendeltåget åkte norrut. Inte förrän strax innan Stuvsta vaknade Arne.

– Jag vaknade med ett ryck och kände direkt att något var fel. Så fort tåget stannade vid stationen så rusade jag ut.

Visste inte var han var

Arne har aldrig varit i Stuvsta förut och när han var nyvaken tog det en bra stund innan han insåg var han hade gått av. Då hade han promenerat i ett par minuter och hunnit lämna stationsområdet.

– Jag vände genast tillbaka mot stationen för att försöka hitta ett tåg tillbaka. Men då kom jag plötsligt på att jag hade alla julklappar i mina kassar. Och jag befann mig i ett okänt och farligt område, säger Arne.

Nu blev han om möjligt ännu mer rädd. Men lyckligtvis klarade han sig oskadd tillbaka till stationen. Till slut hittade han också ett tåg som tog honom tillbaka hem till Södertälje.

Nu vill Arne varna andra med sin historia.

– Det hade kunnat sluta precis hur som helst. Jag hade enormt mycket tur som klarade mig oskadd. Men om det är något jag vill betona så är det vikten av att aldrig någonsin somna på pendeltåget. Då vet man aldrig var eller om man vaknar, säger Arne.

Detta kan du göra om du går av på fel station:
  1. Börja med att försöka orientera dig. Är du verkligen på fel station?
  2. Leta efter en stationsvärd eller någon som jobbar på stationen. De kan berättar var du är och hur du kommer hem
  3. Hittar du ingen kan du ta upp en telefon (om du har en) och starta Google maps för att se var du är
  4. Om du inte har någon telefon är det bäst att ringa 112
  5. Ha alltid med dig en smörgås, vatten, kompass och en tändare. Då kan du överleva en natt i skogen om det skulle behövas
Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer