Mc Donalds återvänder – flyttar in i nya hotellet vid Maren

Arkitektbild av kommande Clarion hotell Maren i Södertälje

Saknar du att kunna äta en cheeseburgare med utsikt över Maren? Misströsta inte, Mc Donalds kommer nämligen öppna en restaurang i kommande Marenhotellet.

Gamla Mc Donaldshuset håller på att rivas och är snart ett minne blott. Här ska istället Petter Stordalen bygga en stort och ståtligt hotell. Inte mindre än tre restauranger kommer det bli i hotellbyggnaden och en av dem är faktiskt Mc Donalds. Detta bekräftas av Petra Lillkullen, VD för det kommande hotellet.

– Ja, det stämmer. Vi kommer öppna två restauranger i egen regi, men den tredje restaurangen blir en Mc Donalds, säger Petra Lillkullen.

Hotellets två egna restauranger kommer ha olika fokus. Den ena ska servera lokalproducerade, vegetariska fiskrätter. Den andra har en asiatisk inriktning och fokuserar främst på mat från Balkan och Tanzania.

– Mc Donalds blir ett bra komplement och vi är därför säkra på att vi kan erbjuda god och rolig mat för hela familjen, säger Petra Lillkullen.

Takterrass

Vi har även pratat med Max King, Mc Donalds svenska VD. Han berättar mer om satsningen.

– Ända sedan avtalet med vår tidigare lokal i Södertälje gick ut har vi letat efter en ny lokal med lika bra centrumläge. Jag har själv besökt den gamla restaurangen i Södertälje många gånger och ätit en whopper & co. Ute på den stora terrassen hade man fantastisk utsikt, som vi har saknat, säger Max King.

Kommer även den nya restaurangen ha en terrass?
– Ja, den kommer bli helt fantastisk. Vi delar yta med hotellets sky bar, så det kommer vara enastående bra och grym utsikt!

Då restaurangen delar yta med sky baren kommer denna Mc Donalds ha 18-årsgräns. Det kommer också vara möjligt att beställa alkoholhaltiga drycker till maten, genom vad de kallar en 18-plusmeny.

Mc Donalds i Maren öppnar i samband med att hotellet invigs. Preliminärt blir detta i mitten av maj 2024.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Lars
Lars
1 år sedan

fasen… först ideer med hotell på Torekällberget och nu detta trams. Någon ulkade upp ett förslag och sen kör man på det. vilka pajasar.