Södertälje kommuns skyltmiss – Kanaltorget blev Analtorget

Skyltmissen gör att torget fick namnet Analtorget.

I dag invigs Södertälje centrums nya torg, som ligger vid Köpmangatan strax intill nya infarten till Kringlangaraget. Men en stor miss i skyltningen gör att torget nu ser ut att ha ett helt annat namn.

Missen upptäcktes nu på morgonen, när skyltarna sattes upp inför invigningen. Det är bara en bokstav som saknas i torgnamnet, men det gör att namnet får en helt annan innebörd.

– Det är väldigt olyckligt, men vi glömde det inledande k:et i Kanaltorget, berättar Ibrahim Ring Müskel, Förvaltningschef på Södertälje kommun.

Det står alltså Analtorget på skyltarna?
– Ja, det gör ju det. Och det är väldigt olyckligt.

Hur kan en sådan miss inträffa?
– Det handlar om den mänskliga faktorn. Vi har jobbat mycket på distans och fått granska skyltkorrektur via Zoom-möten. Tyvärr kan videokvalitén i sådana möten vara ganska bristfällig, så vi har inte sett att det saknats en bokstav, säger Ibrahim Ring Müskel.

Ny skyltar dröjer

Södertälje kommun har beställt nya skyltar, men på grund av leveransproblem kommer det dröja minst tre veckor innan dessa kan sättas upp. Och eftersom torget invigs i dag får de felaktiga skyltarna sitta kvar så länge.

– Vi har skrivit ut och satt upp lappar, där vi berättar att det står fel på skyltarna och att torget självklart ska heta Kanaltorget och inget annat. Vi hoppas att våra invånare kan ha överseende med stavfelet under denna period, säger Ibrahim Ring Müskel.

Redan en snackis

Under den korta stund som Södertäljenyheters reporter befann sig på det nya torget väckte skyltarna stor uppmärksamhet. Kommentarer som ”Ha ha, det står Analtorget” och ”Va, är det ett torg för rumpor?” hördes flitigt av de som passerade Köpmangatan under morgonen. Frågan är därför om torget i folkmun kommer kallas just Analtorget trots allt?

Informationsskylt om nya Kanaltorget. Det står Analtorget.
Skylt vid nya Kanaltoget. Foto: Läsarbild
Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
12 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Minna
Minna
1 år sedan

Det blir lite kul ibland:väntade på bussen vid Jovisgatan imorse och undrade hur det kommer sig att ingen klottrat An ännu😂klart skojigare då juh

Björn Lindgren
Björn Lindgren
1 år sedan

Namnet

Ibrahim Ring Müskel

Är det ett litet skämt från er sida eller heter han så?

Om skämt va heter han istället?

sodertaljenyheter
sodertaljenyheter
1 år sedan

Självklart skulle vi aldrig hitta på ett namn på en person utan att tydligt skriva att namnet är ändrat. Detta är ju en seriös nyhetsartikel på en seriös nyhetssajt. Om vi börjar hitta på saker så är vi inget annat än en satirsida…

Saltskog rulez
Saltskog rulez
1 år sedan

Haha era artiklar är helt underbara. Att folk verkligen tror på dom HAHA, Ibrahim ring müskel och en bild från karlhov 😂

Erik
Erik
1 år sedan

Men för tusan skärp er alla kommuntjänstemän som vi avlönar! Sånt här får bara inte hända med skattemedel!
Erik
Järna

Hans-Olof Stensson
Hans-Olof Stensson
1 år sedan

Helt underbart Bo! Din publik är ännu bättre!

Jan S
Jan S
1 år sedan

En god vän berättade om denna miss då jag jobbar i centrum, har försökt att hitta skyltarna och få ett gott skratt, men kan inte finna dessa. Är de redan utbytta?