Här är Södertälje kommuns nya slogan

Södertäljes kommunhus
Södertäljes kommunhus, med ny slogan uppsatt

Kommer du ihåg när Södertälje fick sin slogan Södertäljyeah? Nu har kommunen lanserat en ny slogan, som de hoppas ska locka fler att besöka kringelstan.

Det var 1999 som kommunen tog fram Södertälyeah som sin officiella slogan. Fyndig, tyckte vissa. Pinsam, menade andra. Den användes dock under ett par år, men nu är denna slogan helt avvecklad.

Istället valde Södertälje kommun att under de senaste åtta åren använda sig av ledorden Där världarna möts. Det är dock inte en regelrätt slogan, en sådan har nämligen saknats helt sedan början av 2010-talet.

Flera alternativ diskuterades

Men nu ska det bli ändring på det. Den nya kommunstyrelsen har nämligen lanserat Södertälje kommuns nya slogan. Den har precis beslutats, efter många långa diskussioner och olika förslag.

– Realistpartiet ville först att vår slogan skulle vara ”Sveriges mest realistiska kommun”, men det alternativet föll bort. Jag var personligen väldigt förtjust i ”Här är det spännande – dag och natt”, men det var inte vad vi landade i till slut heller, säger Alexander Rosenberg, tillträdande kommunstyrelsens ordförande (M).

Han berättar att några andra förslag var ”Broarnas stad”, ”Lagom nära huvudstaden”, ”Björn Borg föddes här” och ”Mer än bara lastbilar och piller”. Men det är alltså inget av de alternativen som vann. Det gjorde istället:

Södertälje – bara en kringelikrok bort

Det är märkbart att Alexander Rosenberg är stolt över att presentera Södertäljes nya slogan ”Södertälje – bara en kringelikrok bort”.

– Jag kan inte komma på någon annan kommunslogan som är lika fyndig och som faktiskt säger något. Jag är sjukt glad över att vi kom på den, säger Alexander Rosenberg.

Men vad menar ni med denna slogan?
– Dels visar vi tydligt att det är nära till Södertälje. Du kan enkelt ta dig hit både med pendeltåg, bil eller till och med båt. Dessutom anspelar vi på Södertälje som en kringelstad. Och ordet kringelikrok får mig att tänka på små slingrande vägar, sådana som man har ute på landet. Och Södertälje är mycket mer än bara storstad. Vi har ju även landsbygd, berättar Alexander Rosenberg.

Kommer synas på många ställen

Den nya kommunstyrelsen kommer se till att Södertäljes nya slogan används ofta och mycket. Förutom att en stor skylt som nu sitter på kommunhuset berättar Alexander Rosenberg att denna sloga ska målas på gågatan i Södertälje centrum och även i graffitiversion på mälarbron. Dessutom kommer 100 frivilliga Södertäljebor få kommunens slogan tatuerad på sina kroppar helt kostnadsfritt i samband med en centrumdag lördag 12 november. Mer information kommer inom kort på Södertälje kommuns hemsida.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mike
Mike
1 år sedan

Södertäljyeah – Sveriges Detroit.