”Rör inte Torekällberget” rasar kränkta Södertäljebor

Lynchstämning råder i kommentarsfältet till en Facebook-grupp om vad som händer i Södertälje. Anledningen är planerna på att bygga ett hotell på Torekällberget. Det går inte för sig, menar dussintals Södertäljebor som aldrig besöker den platsen.

Få saker kan reta upp daglediga invånare i kringelstan så som planer på att bygga något i eller någorlunda nära stadskärnan. När Torkällbergets restaurang och nattklubb brann ner för ett par år sedan skapades ett tomrum uppe på berget, med fin utsikt över centrala Södertälje.

Nu vill en hotellkedja bygga ett hotell på denna plats, vilket alltså inte går för sig. Över 100 kommentarer rasar in till inlägget, varav de allra flesta ställer sig minst sagt skeptiska till bygget.

Många upprörda vill att miljön på berget ska bevaras och 1800-talskänslan riskerar att gå förlorad om hotellet får klartecken att byggas. Samtidigt är det endast ett fåtal av personerna bakom kommentarerna som ens besöker Torekällberget minst en gång om året.

Ryssland sägs ligga bakom hotellet

Enligt obekräftade uppgifter till Södertäljenyheter kan exploateringen vara del av en större komplott, där ryska intressenter försöker få bort allt med koppling till 18- och 1900-tal.

Några steg mot detta mål är bygget av Grand central (som gör att Rådhuset döljs från kanalen) och det pågående bygget framför Gamla flickskolan. Ett hypermodernt hotell på Torekällberget sägs också vara del av planen.

Enligt vår källa är dock ryssarnas slutgiltiga mål att Sankta Ragnhilds kyrka ska demoleras och ersättas med en marxistisk galleria och minnesplats. Frågan är vad medlemmarna i Södertäljes Facebookgrupp skulle säga om detta?

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer