Södertäljebornas penisar ska kartläggas

I höst ska Folkhälsomyndigheten mäta Södertäljebornas penisar.

Folkhälsomyndigheten ska kartlägga svenskarnas kroppar och kommer under hösten att mäta olika kroppsdelar hos kommuninvånare. Nu har man valt att mäta Södertäljebornas penisar.

Boende i Norrköping kommer få sina vader mätta, i Grums ska man mäta öron och i Vällingby kommer invånarnas höfter att kartläggas. Och snart ska alltså Södertäljebornas penisar kartläggas.

Dick Ballârnos är undersökningsledare hos Folkhälsomyndigheten och han berättar att Södertälje är en intressant stad för denna undersökning.

– I Södertälje möts människor från nästan alla delar av världen. Detta gör det till en oerhört intressant stad att utföra kroppsmätningar i, säger Dick Ballârnos.

Varför vill ni mäta just penisar?
– Vi kommer att mäta många olika kroppsdelar, penisen är bara en av dem. Och att det blev just i Södertälje vi ska mäta dem beror på den höga andelen manliga invånare, men också just att det bor människor från många delar av världen här.

Mätningar sker i hytter

När mätningarna påbörjas i slutet av september kommer Folkhälsomyndigheten att placera ut ett antal mätstationer, hytter, runt om i Södertälje. Där får Södertäljes manliga invånare kliva in och få sin penis mätt. För att alla mätningar ska utföras korrekt, och ingen ska överdriva sin storlek, kommer Folkhälsomyndighetens anställda att utföra mätningarna.

– Vi förstår att detta kan kännas lite olustigt för en del, men vi gör allt vi kan för att Södertäljeborna ska känna sig så bekväma som möjligt. Därför är alla mätansvariga hetrosexuella män. De kommer att använda måttband som desinficeras efter varje mätning. Och alla foton som tas kommer enbart att vara på könsorganet, säger Dick Ballârnos.

Både penisens längd och omkrets kommer att mätas. Dessutom planerar man att väga pungen. Information om hårväxt, hudfärg och liknande kommer inte att registreras.

Kommer ni även mäta snippor?
– I denna undersökningsfas kommer vi inte att göra det, men det kan bli aktuellt under våren. Samtidigt är det inget som säger att det blir just Södertäljebornas snippor som ska mätas då, säger Dick Ballârnos.

Endast män över 16 år kommer att kallas till mätningarna och en informationsfolder skickas ut till samtliga berörda hushåll i början av augusti. Där finns även ett par tips om hur man kan förbereda sig och sin penis inför höstens mätningar.

Alla mätningar krypteras

Dick vill lugna oroliga Södertäljebor med att alla mätningar kommer att hanteras konfidentiellt. Folkhälsomyndighetens system, där all data sparas, har utvecklats för att vara krypterad och säker. Man använder sig av en militärt utvecklad krypteringsmetod som kallas P3NI5 och ska vara mycket säker.

– Det är en mycket hård kryptering som vi har testat utförligt med gott resultat. Inte ens avancerad ”Stake hacking” har kunnat penetrera detta skydd, säger Dick Ballârnos.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Basir el Magani
Basir el Magani
4 år sedan

Hedrande att de väljer P3NI5-kryptering. Jag har läst mycket gott om den standarden, som till och med står emot den ökända Kewk-metoden.