Beslutat: Grand central målas om i rosa

Turerna kring Grand Central, det stora huset som byggts vid stora torget i Södertälje, har varit många. Byggnaden har fått stor uppmärksamhet och mött kritik för att inte passa in i omgivningen och färgvalet har inte gått hem hos allmänheten. Nu ska huset målas om.

Södertälje kommun har under lång tid försvarat Grand Centrals utseende och färgsättning, men nu har även lokalpolitikerna tröttnat. Grand Central kommer därför att målas om under sommaren, i en färg som förhoppningsvis inte väcker lika starka känslor.

– Vi har i dag beslutat att Grand Central ska målas om. Vi tittade på färgprover och valde till slut en ceriserosa nyans som vi tror kommer att smälta in mycket mer i omgivningen och samtidigt bli en välkomnad färgklick, säger Jonna Måhlaré som är kommunens presstalesperson.

Varför kommer detta beslut nu?
– Det är ju valår och då vill vi verka vara kommunens invånare till lags (skratt)! Nej, skriv inte det förresten, säger Jonna Måhlaré.

Så det handlar om valfläsk?
– Nej alltså… Vi vill såklart att invånarna ska gilla det vi gör. Men det handlar även om stadsbilden och turism. Om trivsel och… säkerhet, säger Jonna.

Vem står för kostnaden av ommålningen?
– Vi subentionerar en del av kostnaden för färgen. Men penslar och liknande får bostadsrättsföreningen köpa in själva.

Nu återstår frågan om södertäljeborna föredrar en rosa hus över nuvarande färg, som i folkmun ofta kallas diarré.

Dagens orangea färg har inte gått hem hos Södertäljeborna
Dagens orangea färg har inte gått hem hos Södertäljeborna
Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer