Brände sin mat på spisen – polisanmälde sig själv

I onsdags kallades polis och räddningstjänst till en lägenhet i Rosenlund. Anledningen var att en man hade bränt maten han lagade på spisen och då valde att polisanmäla sig själv.

Den något ovanliga händelsen inträffade i ett trevåningshus i Rosenlund på onsdagskvällen. Lägenhetsinnehavaren, en man i 60-årsåldern, lagade middag på spisen, men i ett oaktsamt ögonblick råkade han bränna vid maten.

Lyckligtvis såg mannen detta ganska snart, så det orsakade inte någon brand. Trots detta ringde han 112 och tillkallade både polis och brandkår.

Polisanmälan upprättades

Brandkåren kunde snabbt vända tillbaka, men mannen insisterade på att poliserna skulle upprätta en anmälan om oaktsamhet i hemmet. Något som Pål Isén, presstalesman för Södertäljepolisen, bekräftar i en kommentar.

– Han lät oss inte lämna lägenheten innan vi hade upprättat en anmälan. Lägenhetsinnehavaren menade att incidenter som denna måste anmälas och utredas, säger Pål Isén.

Enligt polisen kan mannen komma att dömas till fängelse i upp till sex månader om han anse vara skyldig till ett brott, men än så länge har inget åtal väckts.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer