Linnea avslöjade tacokryddans bluff

Linnea Mattson bor i Ronna. Hon älskar tacos och har alltid köpt tacokrydda i portionspåse. Men nu har hon avslöjat en bluff som gör att hon aldrig mer kommer att köpa tacokrydda igen. Det visade sig nämligen att innehållet i påsen inte är något annat än en blandning av kryddor som man kan köpa billigare var för sig.

– Jag blev riktigt irriterad när jag insåg det. Det är ju rent lurendrejeri att ta extra betalt för helt vanliga kryddor. Hur kan ingen ha märkt det tidigare, säger Linnea.

Hon upptäckte bluffen när hon hade handlat ingredienser till en köttgryta. När hon kom hem med en burk spiskummin och skruvade av locket tyckte hon att doften var bekant.

– Det luktade precis som tacokryddan. Jag hittade en sådan kryddpåse och luktade på den, det var nästan precis samma doft. Då kollade jag på påsens baksida och såg att tacokrydda är gjort på olika kryddor, bland annat spiskummin, säger hon.

Rent lurendrejeri

Linnea menar att det är rent lurendrejeri att företag blandar vanliga kryddor och säljer det som en speciell krydda. Hon har varit i kontakt med Santa Maria, som gör den kryddblandning som hon alltid har köpt.

– Men de ville inte ta åt sig av kritiken. De tyckte inte att de har lurat någon. Men jag har räknat på det och jag skulle kunna spara säkert tre kronor på att göra min egen blandning.

Så det handlar om att du vill spara pengar?
– Inte bara. Det handlar även om att företag som Santa Maria tjänar pengar på att lura oss konsumenter att deras produkt inte går lika bra att göra hemma. Vi tror att måste köpa tacokryddan av dem, men så är det ju faktiskt inte.

Kryddar själv från och med nu

Nu kommer Linnea aldrig att köpa tacokrydda på påse igen, utan istället krydda sin köttfärs med spiskummin, chilipeppar, vitlökspulver och salt. De påsar med tacokrydda som hon har hemma ska slängas.

– Jag blir arg bara jag ser dem, så jag kan inte använda dem i min mat längre. Det är trist att slänga 30 påsar, men jag har inget annat val, säger hon,

Vi har inte sökt Santa Maria för en kommentar.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer