Veganskt spa öppnar i Önskabutikens lokal

I slutet av mars lämnar Önskabutiken sin lokal på Storgatan i Södertälje. Nu är det klart att Kim spa Jong, ett veganskt spa, ska öppna där i stället.

Önskabutiken har företrätts av andra porslinsbutiker i den centralt belägna lokalen strax ovanför Marentrappan. Men när Önskas butik stänger sista mars är det slut på sådan shopping just där. I mitten av juni öppnar istället ett nytt spa-koncept där.

Vegansk spa-upplevelse från Korea

Företaget heter Kim spa Jong och erbjuder en helt vegansk spa-upplevelse. I dagsläget finns tre sådana anläggningar i Sverige (i Göteborg, Malmö och Sveg), men företaget är även etablerat i Tysland, Italien, Rumänien och hemlandet Korea.

– Vi är som ett vanligt spa, fast lite bättre. Alla behandlingar är veganska, precis som handdukarna, morgonrockarna och massageoljan, berättar So Mah Naah som är företagets svenska områdeschef.

Vad innebär det att ert spa är veganskt?
– Det betyder att du får en hållbar spa-upplevelse. Massageoljan innehåller bara vegetabiliska fetter, alla möbler är plantbaserade och trummorna i musiken vi spelar är gjorda helt utan skinnprodukter. Dessutom säljer vi milkshakes gjorda på hallon, gurka, tofu och sojamjölk, säger So Mah Naah.

Välkomnar ni besökare som inte är veganer?
– Självklart. Vårt enda krav är att man som besökare hos oss har avstått animaliska produkter de senaste 72 timmarna.

Kim spa Jong berättar att lokalen kanske inte är helt optimal för ett spa, men att läget är svårslaget. Dels tack vare att pendeltågsstationen bara är ett par minuter bort och dels för att man enkelt kan använda vatten från Maren vid sina behandlingar. So Mah Naah säger att de planerar att pumpa vatten direkt från Maren och använda det i företagets floating-upplevelser.

Kim spa Jongs logga
Kim spa Jongs logga

Har kopplingar till Kim Jon Un

Kim spa Jong grundades i norra delarna av Korea och stöds ekonomiskt av familjemedlemmar till Nordkoreas ledare Kim Jong Un. Men enligt So Mah Naah ska detta inte påverka upplevelsen.

– Nej då, inte alls. Vi har en bild på den store ledaren i receptionen och spelar Nordkoreas nationalsång en gång i timmen, men det är i princip allt. Men vi svarar gärna på både frågor om spa och både Syd- och Nordkorea, säger So Mah Naah.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer