Japansk Kung Fu-film spelas in i Södertälje

PR-bild från filmen Tigerns styrka, som just nu spelas in i Södertälje
PR-bild från filmen Tigerns styrka, som just nu spelas in i Södertälje

Har du märkt att ett filmteam spelar in på olika platser i stan? Då har du nog sett produktionen bakom den kommande japanska långfilmen Tigerns styrka, som spelas in i Södertälje.

Det är inte vanligt att stora långfilmsproduktioner väljer Södertälje som inspelningsplats. Men en japansk kung fu-film håller faktiskt på att spelas in i Södertälje centrum, på Torekällberget, vid Scanias huvudkontor och i Täljehallen. Vi träffade filmens regissör, Jin Spell, och ställde några frågor.

Delar av filmen spelas in i Täljehallen
Delar av filmen spelas in i Täljehallen

Varför spelar ni i Södertälje?
– Tigerns styrka handlar om en japansk pojke som måste fly sina föräldrars fiender. Han åker till Tyskland, till en industristad, för att lära sig om kung fu och självförsvar. Södertälje har alla platser som vi letar efter till filmen, säger han.

Hur länge kommer ni vara här och filma?
– Nu är vi här i tre veckor. Sedan återvänder vi i sommar och till vintern igen.

Vill ni ha Södertäljebor som statister?
– Vi är glada över att Södertälje har så bra och trevliga invånare. Vi tackar dem för all hjälp. Just nu behöver vi inte fler statister, men kanske till sommaren, säger Jin.

Viktigt scen spelas in i Täljehallen

En av den kommande filmens avgörande scener spelas in i Täljehallen, där huvudpersonen lär sig Kung fu. Och Södertäljeborna kommer nog att känna igen basketarenan, även om alla loggor är täckta under inspelningen.

– Vi har ljussatt arenan väldigt häftigt. Det kommer bli en fantastisk scen, avgörande för filmen, berättar Jin.

Premiär 2019

Tigerns styrka väntas ha premiär vintern 2019. Det är oklart om vi kommer få se filmen på bio i Sverige, men Jin Spell hoppas att de Södertäljebor som ser filmen är stolta över att den delvis är inspelad i Södertälje.

– Vi tror att du kommer känna igen dig och uppskatta filmen, säger han.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer