Södertäljefestivalen 2018 blir 100 % dansband

Ingen sensommar utan Södertäljefestivalen. Även i år blir det en mat- och musikfestival i Södertälje centrum, helgen 24-26 augusti. Nytt för i år är att festivalen får ett huvudtema. För 2018 är temat Dansband.

Du som gillar att ta dig en svängom till dansbandsmusik kan se fram emot årets Södertäljefestival. Då blir det nämligen dansband för hela slanten.

– Vi ville hitta ett familjevänligt tema, något som passar alla och känns både roligt och svenskt. Och vad passar då bättre än dansband, berättar Lars-Krister Stefansson som är Creative director för Södertälje centrumförening.

Larz Kristerz och Rolandz blir huvudnummer

Samtliga inbjudna musikartister har dansbandskoppling. Det blir uppträdande av det lokala dansbandet Jonas Holgerz och Kulturskolans elever repeterar just nu låtar från kända svenska dansband som Vikingarna och Sven Ingvars. Men höjdpunkten för dansbandsälskarna blir nog på lördagskvällen, när både Larz Kristerz och Robert Gustafssons band Rolandz uppträder på stora scenen.

– Det kommer bli full fart och mycket folk, det är i alla fall vad vi tror och hoppas på. Bra stämning och mycket dans vid scenen, säger Lars-Krister Stefansson.

Dansbandsinspirerad mat

Även matutbudet ska gå i dansbandets tecken. Lars-Krister Stefansson berättar att kommunen anlitar food trucks som säljer ”riktig svensk mat, sådant som dansband gillar”.

– Det blir en vagn som säljer pitepalt. Man kommer även kunna köpa en mustig varggryta och naturligtvis säljer vi surströmming. Men den vagnen hamnar en bit bort, ungefär vid tågstationen, säger Lars-Krister Stefansson.

Kommer detta verkligen gå hem hos allmänheten, särskilt barn och ungdomar?
– Absolut. Det blir en familjefest med klassiskt svensk kultur. Och den kommer gå hem hos alla!

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer