Döva får inte längre lämna blod i Södertälje

Döva personer får inte längre lämna blod. OBS: Bilden är ett montage.
Döva personer får inte längre lämna blod. OBS: Bilden är ett montage.

Blodbussen i Södertälje har under hösten haft stora problem med hörselskadade och döva personer som vill lämna blod. Nu väljer man att förbjuda alla hörselskadade.

Problemen med hörselskadade har eskalerat för blodbussen under hösten. Nu har det lokala skyddsombudet valt att sätta stopp för alla döva som vill lämna blod.

– Det är naturligtvis tråkigt att det måste gå så långt, men vi har inget val. De anställdas arbetsklimat är vår högsta prioritet, säger Inge Sprüt, skyddsombud.

Vad har ni haft för problem?
– Vi har vid flera tillfällen haft problem med hörselskadade som inte hörsammat våra uppmaningar. Vi har sagt åt dem att ta av sig jackan, fylla i formulär och andra saker. Men de har inte velat lyssna på oss.

Har ni försökt kommunicera på annat sätt än att prata?
– Ja, vi har en broschyr i blindskrift som vi har provat att ge. Men det har inte alls hjälp, snarare blev situationen mycket värre då, säger Inge Sprüt,

Vi har träffat Johannes Stigbyghel, en av de som inte längre är välkommen till blodbussen i Södertälje. Han är döv sedan födseln och mycket upprörd över det som har hänt.

Men när vi ställer några frågor till Johannes får vi inget svar.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer