Uppgifter: Gekås Ullared öppnar filial i Södertälje

Obekräftade uppgifter avslöjar att Södertälje snart får en av Sveriges mest populära butiker. Varuhusgiganten Gekås Ullared planerar nämligen att öppna en filial här.

Vi är nog många som har sett TV-serien om Gekås – det stora varuhuset i Ullared, fullproppat med varor till rejält pressade priser. I dagsläget har Gekås bara ett varuhus, men nu är det alltså dags för en andra butik att öppna.

En anonym person, som säger sig ha insikter i Gekås strategiska arbete, har lämnat uppgifterna om den stundande expansionen. Och att man valde just Södertälje ska bero på närheten till motorväg, kanalen och tillgången till mark.

Enligt uppgifter planeras det nya varuhuset att byggas vid Wasa handelsområde, intill där det nu byggs lokaler för bl.a. Willys och Lager 157.

Inte lika stort som Gekås i Ullared

Filialen i Södertälje kommer inte att bli lika stor som Gekås enorma varuhus i Ullared. Tvärtom kommer detta varuhus att bli ganska litet.

Enligt vår källa har Gekås AB ansök om bygglov för en 186 kvadratmeter stor fastighet i två våningar. Bygglovet ska enligt uppgift vara beviljat.

Vi har varit i kontakt med Boris Lönnerhåv, VD för Gekås entrepenad AB. Han vill först inte svara på våra frågor, men lämnar till slut följande uttalande.

– Gekås är en ikon i svensk handel och något som vi vill att fler människor ska få tillgång till. Och det vi är mest stolta över är vår restaurang och de prisvärda och näringsriktiga rätter vi tillhandahåller, säger Boris Lönnerhåv.

Vad betyder det för Södertäljes del?
– Jag kan inte berätta mer ännu. Men om vi säger så här – vi har ingen renodlad restaurang i någon stad. Inte ännu, säger Boris Lönnerhåv.

Mycket tyder på en restaurang

Kan detta alltså innebära att Gekås Södertälje-filial enbart kommer bestå av en restaurang? Mycket tyder på detta. Dels Boris uttalande och dels storleken på byggnaden.

Tittar vi på bygglovsansökan ser vi dessutom att en B. Lönnerhåv har fyllt i att fastigheten är tänkt att inrymma ”En enkel och prisvärd restaurang känd från TV”.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer