SD vill ha skridskoåkning i Maren

SD har lämnat in en motion om att anordna skridskoåkning på Maren. I deras förslag står det att de vill spola en is där alla kan åka skridskor. Men förslaget sågas av alla andra partier.

Sverigedemokraternas förslag möter på kritik från alla andra lokala partier. Vänsterpartiet menar att det vore rent livsfarligt.

– Vi kan inte ställa oss med vattenslangar och förvänta oss att få till en vettig is mitt i Maren. Det säger ju sig självt, säger partiets lokala presstalesman.

Svårt att få till en bra is

Och det finns många tveksamheter i SDs förslag. Att spola en hållbar is i Maren är en svår uppgift, med tanke på vattenströmmar och liknande. Det är dessutom svårt att få till en jämn is och att köra ner en ismaskin är inte aktuellt.

– Fast hur svårt kan det vara? Det är ju bara att ställa sig med en vattenslang i någon timme. Blir det ojämnt kan man ju jämna ut där genom att hälla en hink vatten, säger Tommy Jansson i Sverigedemokaterna i Södertälje.

Därefter bestämmer Tommy sig för att hoppa ner på isen i Maren för att visa hur stor isbana partiet ser framför sig. Men Tommy hinner inte mer än fyra meter ut innan isen brister och han faller ner i det iskalla vattnet. Väl uppe på land igen är han inte lika säker på att det är ett bra förslag.

– Fy tusan, det är ju svinkallt! Vi måste värma upp vattnet under isen, annars är det ju helt livsfarligt, säger han.

Du menar alltså att det ska vara varmt vatten under isen?
– Ja, annars är det ju livsfarligt när isen brister så där utan förvarning!

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer