Assyriskaspelare tränas i att filma

Fotboll är en väldigt populär sport, men ofta utskälld för det stora antal filmningar som finns i alla ligor och nivåer. Nu har det läckt ut att Assyriska FF medvetet tränar sina spelare att filma.

Det är i en läckt mailkonversation som vi kan läsa hur Assyriskas styrelse och huvudtränare både diskuterar hur en utbildning i filmning kan gå till och vem som kan leda en sådan kurs. Assyriskas tränare skriver bland annat att ”vi kan passa på när vi är på träningsläger i Spanien. Där är de bäst på filmning och liknande”.

I ett mail till redaktionen skriver en före detta spelare att han har uppmanats att både filma och att tipsa sina medspelare om hur man kan göra när man filmar. Detta ska ha pågått sedan åtminstone 2011.

Assyriska skyller på Snapchat

Vi har varit i kontakt med Sleyman Robey, assisterande tränare för Assyriska FFs juniorlag. Han menar att det handlar om en helt annan sorts filmning.

– Nej alltså… Vi pratade om att filma med sin mobil. För Snapchat och Youtube och sånt. Inte på planen, säger han.

Men är det verkligen sådan filmning de är bra på i Spanien?
– Ja, det tror jag. Eller det vet jag att de är, säger Sleyman Robey.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer