Nykvarns kommun lanserar ny vision och slogan

Sedan Nykvarn blev en egen kommun har deras vision och slogan varit ”Ung, vild och vacker”. Nu har kommunfullmäktige antagit en ny vision för Nykvarn 2035: ”Lätt att passera”.

Flera hundra personer har varit med och tyckt till inför Nykvarns visionsuppdatering. Det vinnande förslaget lämnades av Thorbjörn Elderlig, 94 år.

– Det är en rolig slogan tycker jag. Och den stämmer bra. Jag har missat motorvägsavfarten vid Nykvarn vid säkert tio tillfällen det senaste året, säger Thorbjörn.

Kommunledningen lyrisk

Bob Wållberg (NP), kommunstyrelsens ordförande, är lyrisk över den nya visionen för sin kommun.

– Det är en jättebra vision. Det ska vara lätt att passera saker i Nykvarn. Vi vill ha breda gator, rejäla trottoarer och tydliga vägskyltar, säger Bob.

Men låter det inte mer som att det är enkelt att köra förbi er kommun?
– Det är ju enkelt! Vi har E20 och många landsvägar som passerar Nykvarn. Och det är faktiskt väldigt sällan kö här, säger Bob Wållberg.

Den gamla visionen är Bob Wållberg glad att kommunen nu lämnar. Han menar att ”Ung, vild och vacker” lät för mycket som en Björn Skifs-låt.

– Jag är inget större fan av Björn Skifs. Och han har ingen anknytning till Nykvarn heller, vad jag vet. Så det känns skönt att lämna vår gamla slogan och nu sikta mot att vara lätta att passera, säger Bob.

Alla är inte nöjda

En som inte är helt nöjd med kommunen nya slogan är Sara Jansdotter, 66 år. Hon lämnade ett eget förslag.

– Jag tyckte att vår slogan skulle vara ”Det är bara en dröm”. Det låter fint, tycker jag. Och jag vill gärna bo i en evig dröm, säger hon.

Några av den andra förslagen som lämnades in är ”Vi gasar tills det rasar”, ”Som Södertälje – fast mindre”, ”Ljusa sommardagar” och ”Borta bra, men här är det bättre”.

Vad tycker du om den nya visionen för kommunen? Skriv gärna en kommentar.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer