Södertälje kommun tackade nej till ny lokal SF-biograf

Hösten 2017 tog SF kontakt med Södertälje kommun för att kunna öppna en biograf i centrum. Men trots att en bio är saknad av många Södertäljebor valde kommunen att tacka nej till erbjudandet.

Vi är nog många som minns reaktionerna när biograf Roxy stängde ner i Lunagallerian, i lokalen där Clas Ohlson ligger i dag. Och trots närheten till Heron city är en lokal biograf saknad av många. Men inte av Södertälje kommun.

Under hösten tog SF nämligen kontakt med kommunledningen med en önskan om att få öppna upp en ny biograf i Södertälje centrum. SF lovade att stå för alla kostnader, men kommunen tackade nej.

– Vi ville och vill fortfarande öppna en biograf i Södertälje, men kommunen verkar inte alls intresserad. Detta trots att en biograf är efterfrågad och skulle leda till jobb, säger Jens Nyckelbergh som är presschef för SF bio.

Vill inte ha en konkurrent till Estrad

I stället vill Södertälje kommun satsa på Estrads biovisningar. Kommunen visar i dag film i denna salong, men har inte nått ut till någon större del av invånarna med information. I alla fall om man ser till besöksstatistiken. I snitt lockar en filmvisning på Estrad bara fyra besökare.

– Vi är övertygade om att vi kan dubbla den siffran, men inte om SF etablerar en biograf i stan, säger kommunens presstalesman.

SF har nu gett upp tanken på att öppna en bio i Södertälje.

– Det är tyvärr så. Vi hade planer på att öppna ett nöjescenter med åtta biosalonger, en food court och kanske en arkadhall. Men nu siktar vi på att öppna i Trosa istället, berättar Jens Nyckelbergh.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Uttråkad förortsbo
Uttråkad förortsbo
5 år sedan

Ni i S-tälje kommunledning vill verkligen att S-tälje ska fortsätta vara en död stad! Vi får väl fortsätta åka till Stockholm istället då! I S-tälje finns ju knappt en toa ens en gång, så att handla där för oss som bor i t ex Salem, är ju helt uteslutet! Om ni åtminstone kunde ha lite fler och bättre filmer?

Dött centrum
Dött centrum
1 år sedan

Lunahuset ska ju rivas framöver så vi s-täljebor får hoppas på en biograf i framtiden. Finns fan ingen underhållning eller kvalitet i denna stad sedan länge 🙁