Björn Borg-museum på gång till Södertälje

Föreningen Björn Borgs vänner har långt gångna planer för att öppna Björn Borgs minnesmuseum, en permanent utställning om tennislegendaren Björn Borg. Museet ska ligga centralt i Södertälje och väntas öppna till hösten.

Det är en märkbart stolt Johan Mackendo som presenterar planerna. Johan är ordförande i den ideella föreningen Björn Borgs vänner, som står bakom förslaget.

– Vi har samlat bilder, texter och prylar som rör Södertälje tennislegendar under många år. Det är dags att allt visas upp och hedrar Björn Borg, berättar Johan.

Samlarprylar, bilder och texter

Bland prylarna finns strängar från ett tennisracket som Björn Borg signerade 2004, en affisch med Björn Borgs signatur samt en kopia av den pokal som Björn Borg fick när han vann Wimbeldon 1978.

– Vi har även en teckning som Björn Borgs son Robin Borg ritade i lågstadiet 1994. En teckning på hans pappa såklart, berättar Johan Mackendo.

Letar fortfarande lokal

Föreningen letar fortfarande lokal för utställningen, men de räknar med att ha en lokal klar inom ett par veckor. Sedan följer förberedelser för att kunna öppna till hösten. Och namnet på museet är redan beslutat.

– Museet kommer att heta Björn Borgs minnesmuseum. Det visar tydligt vad det är för utställning, säger Johan Mackendo.

Minnesmuseum alltså? Men då låter det väl som att Björn Borg är död?
– Nej, det tycker jag verkligen inte. Utställningen är till minne av Björn Borgs tenniskarriär. Och den är ju faktiskt död, säger Johan och skrattar.

Om Bo Godner 72 artiklar
Jag rapporterar om det som händer i och kring Södertälje, eller det som berör oss som bor i kringelstaden. Mitt motto: Tro inte på allt du läser.
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer